Téma ismertetése

  • Idea online tanfolyamok

    Célcsoport | 13-18 éves diákok.
    Cél | A tananyag célja olyan ismeretek átadása és attitűd fejlesztése, amellyel az adott korosztály képessé válik megítélni az online tartalmak megbízhatóságát.

    A támogató tanulási környezetben a diákok feladatmegoldás közben, a hibázás és a fejlődés lehetőségén keresztül sajátítják el az alábbi ismereteket és készségeket:

    [tabs] [tab_item title="1. tanfolyam" icon="fa-graduation-cap"]A manipulatív technikák és érvelési hibák felismerése. Fejlesztési célok: a diákok felkészítése arra, hogy önállóan is képesek legyenek felismerni, milyen jellemző kommunikációs szituációkban van szükség fokozott figyelemre, kritikai tudatosságra és az információ ellenőrzésére.

    [/tab_item] [tab_item title="2. tanfolyam" icon="fa-graduation-cap"]A minőségi tartalom felismerésének szempontjainak megismertetése. Fejlesztési célok: a minőségi tartalom jegyeinek bemutatása, bizalomépítés a megbízható hírmédia irányába, az egészséges kételkedés megerősítése a cinizmus helyett. [/tab_item] [tab_item title="3. tanfolyam" icon="fa-graduation-cap"]A reflektív kritikai tudatosság készségeinek fejlesztése. Fejlesztési célok: az információfogyasztás tudatosságának és az önreflexiónak a fejlesztése, gondolkodási stratégiák és eszközök megismerése és alkalmazása.[/tab_item] [tab_item title="4. tanfolyam" icon="fa-graduation-cap"]A tényellenőrzés alapszintű eszköztárának megismertetése. Fejlesztési célok: jártasság a különféle online eszközöknek a használatában, amelyek segíthetnek egy információ ellenőrzésében.[/tab_item] [/tabs]